Tijdens de opening van de reizende fototentoonstelling ‘50 jaar Marokkaanse migratie in Nederland’ in bibliotheek Krommenie in Zaanstad heeft schrijver Sahin Yildirim zijn boek ‘Een halve eeuw in Nederland’ aangeboden aan burgemeester Jan Hamming en Prof. Tom Zwart.

Na Den Haag, Utrecht en Amsterdam was Zaanstad afgelopen week gastheer voor de reizende tentoonstelling ‘Vijftig jaar Marokkaanse migratie in Nederland’.  Deze expositie laat zien hoe de eerste generatie Marokkaanse gastarbeiders erin slaagde een toekomst voor zichzelf en later ook hun gezin op te bouwen.

Sahin Yildirim: “We hebben een collectieve geschiedenis in Nederland en dat mag niet verloren gaan. Onze drijfveer is even simpel als belangrijk: Wie zijn verleden niet eert, verliest de toekomst en wie zijn wortels vernietigt, kan niet meer groeien. Middels deze prachtige boek en reizende fototentoonstelling willen we de kennis, ervaringen, successen en falen van de pioniers vastleggen en beschikbaar voor de nieuwe generaties.

Jan Hamming: “Het is een eer om vandaag hier aanwezig te zijn. We moeten vaker van zulke activiteiten organiseren om naar verbinding te zoeken. Het boek ’50 jaar, 50 verhalen’ – over 50 jaar Turkse arbeidsmigratie in Nederland van de heer Yildirim had ik eerder in Heusden in ontvangst genomen en het was mijn genoegen om vandaag zijn tweede boek ‘Een halve eeuw in Nederland’- over 50 jaar Marokkaanse migratie in Zaanstad in ontvangst te nemen.”